subota, 7. kolovoza 2010.

HTV-ovci su isprovocirali incident

ČAVOGLAVE - Nakon medijske pozornosti koju je privukla snimka verbalnog napada na HTV-ova snimatelja te ikonografije zabranjene zakonskim propisima uočene u Čavoglavama na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, posjetili smo središte sela i susreli se s mještanima.


Iako se već na kilometar vidjelo tko smo i po kojoj smo zadaći došli, primljeni smo srdačno, ali nitko od njih nije želio dati izjavu za javnost ili komentar događaja vezanog uz slučaj HTV-ova snimatelja.
- Mi smo kao domaćini uložili znatan trud i teško nam sve ovo pada - kratko nam je rekao jedan od mještana i odmah dodao da ćemo o svemu biti pismenim putem informirani od organizatora proslave, što se nekih deset minuta poslije obistinilo.

Organizator proslave u Čavoglavama u svom priopćenju zahvalio je svim posjetiteljima. “Svi skupa pokazali smo da Hrvati vole svoju Hrvatsku, da ne zaboravljaju njene stvoritelje i branitelje, ma kako bili veliki napori nekih, da ih prekrije zaborav”, priopćili su organizatori. U nastavku priopćenja, organizator je dao osvrt “na neka zlonamjerna izvješća dijela medija”, te naveo:

“Dio medija iskrivljuje sliku o ovom događaju po nalogu određenih centara moći koji žele drugačiju Hrvatsku”.

Organizator se odredio i prema “slučaju HTV” te zaključio - “njihova namjera je obezvrijediti, iskompromitirati i ignorirati ovaj veličanstveni skup. Odmah su zašli po ugostiteljskim objektima na periferiji zbivanja tražeći nekakve kompromitirajuće momente.
Kad ih nisu pronašli potrudili su se sami ih isprovocirati unoseći se ljudima u lice s kamerom iako su zamoljeni da ih ne snimaju”, piše u priopćenju koje je potpisao fra Ilija Mikulić.

Nema komentara:

Objavi komentar