četvrtak, 19. kolovoza 2010.

Kosorica radije reže sirotinji nego što otpušta rođake

Danas cijeli dan u vijestima Jadranka Kosor govori o rezanju plaća i ostalih davanja i uporno se opire rezanju prevelike državne uprave pogotovo izmišljenih rodjačkih državnih agencija koje nikada ništa nisu radile niti za ništa služile osim da sveobuhvatna rodbina prima dobre plaće.

Kako objasniti običnom čovjeku koji po dva puta godišnje ostane bez posla da je manje vrijedan od zaposlenika državne uprave.

Očigletno su zaposlenici državne uprave nedodirljivi sloj  u ovoj katastrofalnoj krizi koja je jedino pogodila običnog radnika i seljaka.

Daj bože prosvietljenja narodu i da i tu za političare manju sitnicu zapamte kada slijedeči put budu izlazili na izbore.

Direktora HEP-a Mravka optužili priveli pa pustili kažu možda ipak nije čovjek kriv kad ono opet afera ali samo za sitnih 6,4 milijarde kuna zašto ga uopče zatvarati ako čete ga pustiti.

Još se nije dogodio slučaj u Hrvatskoj kad je riječ o sirotinji  da je zbog krađe u trgovini u vrijednosti od oko 1000 kuna bio pušten iz pritvora nego ga brže bolje po kratkom potupku se sudi i zatvara u Lepoglavu.

A naši dragi političari i druge vrlo važne spodobe u ovoj državi kradu na milijarde i nakon dva mjeseca provedenih u pritvoru izlaze van a sudski postupak protiv njih to je već druga priča, vjerojatno neće nikada biti podignut i ako bude trajat će ne godinama nego desetlječima a gospoda će se braniti sa slobode.

I kad mi onda netko spomene pravnu državu ne da mi se digne kosa na glavi nego i na nožnom palcu.

Nema komentara:

Objavi komentar